COOKIES (kolačići) Lični podaci koji se prikupljaju: kolačići su male datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju prilikom posete naše internet stranice i služe za kratkoročno pamćenje Vaše aktivnosti na sajtu. Čim napustite našu internet stranicu, oni se automatski brišu. Kolačići ne mogu da pokrenu program, da nanesu štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere.

Svrha obrade: da obezbedi pogodnosti koji će kupcima uštedeti vreme i omogućiti prijatniju posetu sajtu.

Pravni osnov: legitimni interes tj. naš poslovni interes da što bolje razumemo Vaše potrebe i očekivanja, a u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija, kojim će sena najbolji način zadovoljiti Vaša interesovanja.

O vrsti kolaćića: Internet kolačić je mala datoteka koju web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji web čitač koristite za pregled naših web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše web stranice.

Web stranica creator.rs koristi servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Neke od Usluga koje Unistar pruža sastoje se iz plasiranja tehnologije kolačića. Korisnik može blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje Unistar koristi.

Koje vrste kolačića koristimo?

  1. Neophodni kolačići
    Jesu kolačići koji omogućavaju osnovno funkcionisanje web-sajta creator.rs i kao takvi su neophodni za samo funkcionisanje našeg web-sajta
  2. Statistički kolačići
    Ovi kolačići nam omogućavaju da analiziramo kako posetioci koriste naš web-sajt radi poboljšanja fukcionalnosti web-sajta.