Kako da Vaše bele patike uvek budu čiste?

Creator obuća | Ženska kožna obuća | Ženske kožne patike | Ženske kožne plitke patike | Ženske kožne duboke patike | Ženske kožne tašne | Ženske kožne torbe | Muška kožna obuća | Sezona jesen zima 2022/2023 | Jesen zima 2023 | Creator |

Sigurni smo da i vi kao deo svoje omiljene obuće imate barem jedan par belih patika. Iako su zaista fantastične za većinu odevnih kombinacija, i uvek udobna opcija. Sa ovim patikama je uvek problem što bela boja vrlo brzo prestane da bude bela, i postane siva.

Jednostavno, bele patike su suviše osetljive kako za gradske ulice, tako i za prirodu, jer se na njima vidi svaka fleka i tačkica. Uprkos što ih redovno brišemo i čistimo, ne uspevaju dugo da zadrže tu blistavost koja ih čini posebnim.

Sada kad je proleće stiglo i kada ćemo ih nositi gotovo na dnevnom nivou, hitno su nam potrebna praktična uputstva kako da ih održavamo!

U nastavku vas čekaju mali trikovi, pomoću kojih će vaše bele patike uvek biti bele i čiste!

Kao što smo rekli, bele patike će i ove sezone biti u fokusu kad su modni trendovi u pitanju. Evo nekoliko načina kako vam uvek ostanu bele i čiste. 

Beli lak za ogrebotine

Ukoliko vidite ogrebotinu na vašim novim belim patikama, i uopšte vam nije jasno otkud se tu stvorila. Nemojte da očajavate, jer ovaj problem možete rešiti uz vrlo malo truda.
Sve što vam je potrebno jeste beli lak za nokte, koji ćete u tankom sloju namazati tačno na onom mestu gde su patike izgrebane. Ostavite lak da se dobro osuši pre nego što ih sledeći put budete nosili. 

Alkoholno sirće protiv fleka

Fleke na belim patikama nisu ništa neobično, i mogu se pojaviti već posle prvog nošenja. Ipak, iako je bela boja neutralna i ne može da „izbledi“, morate da budete vrlo oprezni sa odabirom sredstava za čišćenje.

Najbolje bi bilo dapomešate toplu vodu sa malo sirćeta, i da koristite mikrofiber krpu kako biste uklonili fleke sa svojih patika. 

Mašina za pranje veša nikako!

Ako ste mislili da ćete se svih fleka sa svojih patika rešiti tako što ćete ih ubaciti u mašinu za veš. Moramo vas obavestiti da to nije dobra ideja. Bez obzira da li su platnene ili kožne, mašinsko pranje je suviše agresivno i učiniće da vaše patike brže izgube svoj prepoznatljiv sjaj.

Četkica za zube kao rešenje

Ukoliko vaše patike imaju uporne mrlje koje nikako da nestanu. Evo još jednog korisnog trika koji vam može biti od pomoći. U posudu stavite toplu vodu, dodajte malo sapuna za blago pranje, pa umočite staru četkicu za zube. Koja je posebno zgodna jer ćete njom uspeti da izribate i one pregibe do kojih je teško dospeti. Vodite računa da to bude četkica sa mekšim vlaknima. 

Redovno pranje pertli

Mnogo je bolja opcija da pertle perete ručno, a ne u mašini za veš. Prvo ih potopite i dodajte blagi sapun, potom ih izribajte, pa ostavite da se osuše pre sledećeg nošenja

Pogledajte naš izbor belih patika.

Naša internet prodavnica koristi COOKIES (kolačiće)