Zašto Vam trebaju jastučići za cipele?

Kožne cipele. Creator obuća. online shop. Jastučići za cipele

Fantastična inovacija savremenog doba. Zašto Vam trebaju jastučići za cipele? Problemi sa obućom stvarali su velike nevolje sve dok se proizvođači različitih rešenja za negu stopala nisu dosetili proizvoda koji u mnogome olakšavaju hod, čuvaju i neguju stopalo.

Iako se veliki akcenat stavlja na razvoj proizvoda za udobnije hodanje i lakši i pravilniji hod. Odgovor na pitanje zašto vam trebaju jastučići za cipele? Ne leži samo u efektima proizvoda koji se odnose na udobnost pri upotrebi cipela. Već i na dugoročno negovanje kože stopala.

Kako se nekad govorilo da lepota ima svoju cenu, sada možemo reći da taj stereotip možemo izbaciti iz upotrebe. Bar po pitanju spoja lepote, estetike i udobnosti po pitanju kako ženske tako i muške obuće.

Za razliku od muškaraca, pripadnice nežnijeg pola ipak možda malo više polažu na estetiku i spremnije su da podnesu žrtvu zarad lepote. Visoka štikla jedan je ododevnih predmeta koji ženama usled dužeg hoda itekako ume da napravi žuljeve. Takođe ženske sandale modela i japanke koje umeju da prave otvrdnuće između prstiju kuda prolaz kaiš i slično. Potom kod ženskih sandala sa otvorenim prstima, usled znojenja stopala dolazi do proklizavanja. Kada prsti stopala štrče kroz sandalu a trnje kože donjeg dela stopala trpi mnogo veći pritisak i pravi oštećenja.

Nekada se to rešavalo različitim dosetkama, ili su žene bile prinuđene na duge rituale negovanja stopala svaki dan nakon upotrebe obuće. Zvali su se umeci za cipele i pravili su se od različitih materijala ali najčešće od mekših sunđera. U upotrebi su bili i puderi, talkovi flasteri …

Danas rešenje za negu i estetiku stopala u elegantnoj obući možete naći u različitim jastučićima za cipele. Iz asortimana kozmetika za stopala različitih materijala koje biraju proizvođači.

U rešenju tog problema proizvođači uglavnom iz farmaceutske ili kozmetičke industrije osmislili su jastučiće za cipele koji hod u obući koja stopalo ne drži u prirodnom položaju čini mnogo lakšim.

Na tržištu se mogu naći jastučići koji su namenjeni za različite delove stopala i prednjeg dela stopala. Koji trpi najveći pristisak kod cipela sa štiklom. Za negu i zaštitu unutršnje ivice stopala i negu čukljeva, takođe za negu kože između prstiju kod nošnja japanki i jastučići za pete.

Na tržištu se trenutno mogu naći providni silikonski jastučići najrazličitijih oblika koji su samolepljivi i umeću se u obuću na mestu gde treba da štite kožu stopala od trenja i pritiska pri gaženju i hodu.

Najčešći u upotrebi su silikonski jastučići za metatarzalni deo stopala koji se nalaz iza donje strane stopala uz prste i predstavlja veću gazišnu površinu stopala. Ova vrsta jastučića čuva stopalo od proklizavanja i time štiti celu kožu stopala. Od pritiska koji može izazvati obuća na raznim mestima pri hodu, pogotovu kod cipela sa visokom štiklom i otvorenim prstima.

Potom postoje tanki i uski jastučići za ivicu pete koji ne dozvoljavaju pravljenje oštrih ivica i zadebljanja na koži pete. Štiteći stopalo od proklizavanja na zadnji deo cipele i ukalupljavanje kože pete prema obliku cipele.

Za petu osmišljeni su i tanki i uski jastučići koji se lepe na ivicu cipele na mestu pete i čuvaju kožu stopala.

Pogledajte našu ponudu

Pored komadnih u prodaji možete naći i uloške od silikona za celo stopalo. Koji imaju efekat mekog jastuka sa neklizajućim efektom za smanjeno trenje stopala i mekši hod.

Naša internet prodavnica koristi COOKIES (kolačiće)