Kako odabrati dobre kožne muške cipele uz odelo?

Creator obuća kožne cipele kožne sandale kožne patike kožne tašne Kožne muške cipele

Pitanje vremena, elegancije i personalnih stilova uvek je aktualna tema koliko god se vremena menjala. Probaćemo da vam pomognemo u pitanju kako odabrati dobre kožne muške cipele. Iako smo od strogih pravila kombinovanja materijala, dezena, boja i cipela ušli u vreme kada se sloboda i kreativnost ne posmatraju kao greška već. Naprotiv kao stilska hrabrost, u muškoj i ženskoj eleganciji ipak idalje važe ista pravila. Tako da se način kako odabrati dobre kožne muške cipele i dalje smatra veštinom dobrog stila i pedigrea.

Kod pripadnica lepšeg pola, odabrati dobre cipele uz odevnu kombinaciju predstavlja vrstu zadovoljstva. Dok muškarci često nemaju mnogo strpljenja da obilaze radnje i razmišljaju o stilskom sklopu.

Muškarci se najčešće opredeljuju za najudobniju varijantu ne tražeći harmoniju između cipele i odela.

O kom god slučaju elegancije i stila da se radi, stilisti i stručnjaci za modu promovišu i zagovaraju jednostavnost cipele. Sigurna varijanta uvek je najbolji odabir. Kožne cipele visokog sjaja nikada neće biti pogrešan izbor uz svečane varijante odela. U zavisnosti od godišnjeg doba ali i ne toliko, kožne cipele klasičnog modela sa gravurom na licu cipele ili bez i sa pertlama uvek odišu formom klasike i elegancije. Cipele bez pertli, sa tankim ili debelim đonom vezuju se za stil sportske elegancije.

Odabir vrste kože takođe igra veliku ulogu u potrazi za tim kako odabrati dobre cipele uz odelo.

Mat, brušena ili antilop koža skoro nikada nisu dobar izbor za uklapanje sa klasičnim elegantnim odelima. Sem u setovima za jaku zimu ili vruće leto u zavisnosti od otvorenosti ciplele i debljine đona. Kada su materijali odela masivni, od krupnijeg i debljeg tkanja i zbog vrste izrade i obrade vlakana gube na sjaju materijala. Tada mat zimske cipele sasvim dobro idu klasičniji odevnis klop. U tom slučaju mat odelo od krupnog tkanja obično od vunenih vlakana, trpi cipele od grubo ili finije obrađene antilop ili nappa kože.

Od odabira cipela za više kombinacija odela elegantna cipela od sjajne kože najbolji je izbor. Zbog nijansiranja i uklapanja sa različitim bojama odela. Mat bojena koža ističe boju kože lica cipela daleko više od cipele sa glatkom sjajnom kožom i teže se uklapa sa bojom pantalona odela.

Brušena ili antilop koža obično se viđa u varijantama sportske elegancije. Kada se pored farmerki ili sklopa pantalona, košulje, džempera, bez kravate i sakoa, često u svetu modnih detalja mogu videti muške oxford ili mokasina cipele od antilop kože.

Kod muškog elegantnog ili odevanja u stilu sportske elegancije, boje i njihovo uklapanje takođe igraju veliku ulogu.

Crna boja kod svečanih ili elegantnih odela u skoro svim slučajevima zahteva kožne muške cipele crne boje istih nijansi od glatke ili mat kože ili cipele braon i mahagoni braon nijansi sjajne kože.

Odela koja imaju plave tonove zahtevaju posebnu pažnju u zavisnosti od tipa plave boje je odelo rađeno.

Plavi materijali odela koji imaju sive, modre ili tonove ljubičaste boje idu sa skoro svim bojama cipela. Te se sa takvim odelima u dobroj kombinaciji mogu naći cipele u bojama od tamno žute do sjajne ili mat crne.

Čisto plave ili jarko plave boje kao što su indigo plava ili nebo plava zahtevaju ili braon obuću ili pastelno braon i boje peska. Retko kad možemo dobro uklopiti tamno ili svetlo čisto plavu boju odela sa crnim cipelama.

Teget odela u zavisnosti od tonova teget boje kao i od sjaja materijala često nađu dobar sklop čak i sa crnim cipelama ali se obično uklapaju sa drvo ili tamno braon cipelama sjajne kože.

Veliku ulogu odabiru odgovarajuće obuće uz odelo igra to da li odevna kombinacija treba da predstavlja letnju, jesenju ili zimsku varijantu. Letnja, tanja ili izuzetno elegantna odela skoro u kojoj god boji da su rađena, trpe skoro sve boje cipela. Jer predstavljaju stilski entitet sama za sebe. Leto predstavlja igru boja. Tako da se čak kombinacija indigo plavog letnjeg odela sa crnim cipelama može naći kao dobro stilsko rešenje.

Svetla odela obično su rađena za letnje periode i predstavljaju materijale od svetlo bojenih materijala na beloj, žućkastoj ili sivkastoj osnovi. Ono što stručnjaci mode obično navode kao dobar sklop su letnje mokasine svetlih boja na braon ili bež osnovi. Ili muške kožne espadrile koje mogu biti u bilo kojoj boji, jer se ne nose na klasičan način kao cipele već se nose na bosu nogu. I same za sebe predstavljaju modni detalj.

Mada, i pored stilske hrabrosti, ukoliko nemamo vremena da se bavimo stilskim vragolijama. Treba se najpre držati nepisanog pravila da je uvek je bolje odabrati cipele koje su za nijansu ili dve tamnije od pantalona.

Kod pripadnica nežnijeg pola. Kombinacije cipela i obuće sa odelima i različitim ženskim kombinezonima trpe daleko veća odskakanja od pravila i standarda. Pripadnice nežnijeg pola procentualno daleko veću pažnju posvećuju kombinovanju garderobe i obuće. Kako pri kupovini tako i pri odevanju za raznolike prilike.

Pripadnice lepšeg pola već negde i znaju koji materijali odela se kombinuju sa kojim cipelama. Ali ono što ipak ne pripada nijednom stilskoj slobodi i što uvek treba poštovati jeste kombinacija letnjih i zimskih tipova cipela sa kombinacijama iste podele odela i ženskih kombinezona.

Tipovi i oblici obuće u odnosu na odevne sklopove u mnogome pokazuju koliko pažnje posvećujete dobrom sklopu i koliko vam je stalo do odevne i simboličke harmonije. Kod elegantnih sklopova salonka ili salonska sandala nikad neće biti pogrešan izbor. Bilo da se radi o dugoj, kratkoj haljini ili kombinezonu sa suknjom ili pantalonama. Kod elegantnih varijanti odabir cipele uvek treba da prati formu zatvorenije cipele. Napred sa malo otvorenim prstima kada je letnji i topao poriod u pitanju. Eleganciju čini i zatvorena peta u odnosu na sandale otvorenih peta. Koje nose simbol obuće za neobaveznije ili modno kreativnije prilike.

Kod pripadnica lepšeg i nežnijeg pola visina štikle takođe ima svoju sopstvenu poruku. Kod strožih i zahtevnijih formi elegancije, bira se klasična salonka sa visinom štikle. Do najviše 8 santimetara koji se smatra zlatnim klasikom. Visina štikle preko toga ima ekstravagantni karakter. Te se odabir takvih cipela po preporuci uklapa sa svedenijim kombinacijama odevnih predmeta. Kao što su jednostavniji kompleti, zatvorenije dekolte bluze, haljine ili suknje Channel dužine i ispod kolena, jednostavnijim materijala.

Cipele za svaki dan, svaka dama bira prema dominantnom stilu oblačenja. Te se uz odevni stil gde dominiraju pantalone više mogu naći ženske mokasine, oxfordženske cipele i ravne čizmice do gležnjeva ili ženske cipele sa niskom ravnom ili svedenom štiklom. Iako nema više pravila, ipak možemo naglasiti i dati preporuku. Da dame koje u svom dominantnom odevnom stilu imaju suknje ili haljine u odabiru cipela i obuće veću pažnju stave na cipele ili čizmice sa štiklom.

Dame to znaju a dobar savet za pripadnike muškog pola je da u kupovinu i odabir cipela krenu odmornih tabana. Kako bi izbor veličine cipele bio realan prema veličini i dužini stopala. Kada smo umorni ili smo imali veća naprezanja nogu i stopala, pogotovu u letnjim mesecima naša stopala pomalo otiču. Te kupovina i odabir cipele možda neće biti tačan i odgovarajući.

Cipela jačih kalupa ne treba da plaši one koje ih biraju. Ali postoji zlatno pravilo, pogotovu kod obuće rađene od tvrđe i kruće kože. Da se cipela prilagođava stopalu i čak poprima njen oblik. Ali se cipela vrlo teško i skoro nikada ne može proširiti u dužinu. Zato pri kupovini uvek pustite da vam obuća bude komotnija za pola broja dužine na prstima.

Naša internet prodavnica koristi COOKIES (kolačiće)