fbpx

Pravilno održavanje cipela

Creator online shop, kozna obuca, kozne cipele, kozne patike, elegantne patike, italijanska kozna obuca, pravilno odrzavanje cipela

Pravilno održavanje cipela su pola izgleda. Cipele mogu da naprave takvu razliku u stajlingu da ista odeća može delovati kao da ste krenuli na posao ili u vožnju bicikla. Medjutim, u današnje vreme, kada su se norme oblačenja promenile i kada je uz odelo savršeno prikladno obući efektne sportske patike, ono što je ključno jeste da obuća izgleda uredno i kolikogod je moguće – kao nova.

Bez pravilnog održavanja čak i najskuplji i najkvalitetniji par cipela na svetu propašće vrlo brzo.

Svako od nas je nekad kupio divne cipele koje je u početku brižljivo održavao. Ali vremenom je to prvobitno uzbudjenje splaslo i počeli smo da zaboravljamo da ih očistimo posle svakog nošenja. Na kraju potpuno prestaje briga o njima i one počinju ubrzano da propadaju. A nama to služi kao izgovor da ipak kupimo nove cipele.

Nažalost, to je začarani krug, ali ako svoje cipele tretirate kao investiciju i redovno potrošite malo vremena na njih, znatno ćete im produžiti vek, uštedeti novac a svaki par cipela će vam dugo izgledati kao nov.

ZLATNA PRAVILA ZA ODRŽAVANJE OBUĆE

  1. Očistite ih posle svakog nošenja
  2. Ako ih ne nosite često, očistite ih od prašine vlažnom i mekom krpom svake dve nedelje
  3. Kožnu obuću obavezno namažite kremom svakog meseca (specijalnom za kožu ili onom koju koristite i za ruke, samo bez alkohola)
  4. Ubacite posle nošenja zgužvani papir u prednji deo cipela ili patika, da čuva oblik

Naša internet prodavnica koristi COOKIES (kolačiće)