fbpx

Kako izabrati prolećne cipele za tinejdžere?

Kozne cipele ravne cipele cipele na stiklu 2022 prolecna obuca

Odgovarajući izbor cipela za tinejdžere je od velikog značaja za period odrastanja tinejdžera. Ako se cipele, patike ili čizme ne uklapaju u formaciju noge dečaka ili devojčice, to prouzrokuje pogrešno dalje formiranje stopala. Što u budućem životu može dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti poput skolioze i drugih bolnih i problematičnih stanje kičme, uraslih noktiju, i drugih.

Svakako, u adolescenciji, izgled cipela je u prvom planu. Dečaci i devojčice počinju kritički da gledaju na svoj izgled i trude se da budu što atraktivniji svojim vršnjacima.

Mi ćemo vam ovde dati nekoliko saveta o tome na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora i kupovine prolećnih cipela za tinejdžere.

VELIČINA OBUĆE

Mada tinejdžerima noga ne raste tako brzo kao kod dece. Ipak je neophodno uzeti u obzir da će se do sledeće sezone dužina stopala nešto povećati. Zato ne treba da kupujete cipele koje su “knap”. Već je preporučeno da budu pola broja ili čak ceo broj veće, ali obratite pažnju da noga ne “pliva“.

ĐON OBUĆE 

Obavezno obratite pažnju na podlogu, odnosno đon obuće – on mora biti fleksibilan i bez klizanja . Ovo će pomoći pri kretanju i olakšaće brze i žustre pokrete koje tinejdžeri često prave.

MATERIJAL OBUĆE

Jako je važno da materijal od koga se prave cipele za tinejdžere bude prirodan (prirodna koža), kako bi noga i koža mogle da dišu. Obuća od prirodnih materijala, kao što je koža će takodje biti trajnija i smanjiće znojenje.

OBLIK OBUĆE

Na donjem delu unutrašnjosti cipele poželjno je da postoji luk pomoću kojeg se noga pravilno formira, čime se sprečava razvoj ravnih tabana. U većinu obuće moguće je ubaciti umetak koji obavlja ovaj posao.

Posetite našu prodavnicu i izaberite svom tinejdžeru savršen par obuće za ovo proleće.

| Creator obuća Beograd | Online prodaja obuće i aksesoara | Shoes & bags |

Naša internet prodavnica koristi COOKIES (kolačiće)